Kerho ja kotisatama

Keilalahden Venekerho ry on vuonna 1975 Keilalahteen perustettu matkaveneilyyn painottunut toiminnallinen kerho. Kotisatamamme on nykyisin Suomenojalla. Käytössämme on itäpään laiturit I ja J.

Kerho on tunnettu vahvasta jäsenkeskeisestä toiminnastaan merellä. Keilalahtelaiset ovat sosiaalista ja mutkatonta porukkaa, joiden kanssa on helppo tulla toimeen. Hallinto toimii läpinäkyvästi ja kaikkia jäseniä kohdellaan tasapuolisesti.

Toimiva kotisatama ja aktiiviset jäsenet

Suomenojan kotisataman laitureiden isommat venepaikat ovat varustettu kävelyaisoin, pienemmät metalliaisoin. Varusteina ovat sähkö, vesi ja valaistus. Rannalla on tauko- ja verstastupa työkaluineen sekä talvitelakointialue aivan vieressä. Keilisläiset ovat aktiivisia veneilijöitä. Olemme mm. saavuttaneet useita ensimmäisiä ja muita mitalisijoja Volvo-Ruori -retkeilykilpailussa. Useat jäsenistämme viettävät merkittävän ajan vapaa-ajastaan vesillä. 

Menneinä vuosina olemme järjestäneet useita eskaadereita ja kokoontumisia eri puolilla merialueita. Nämä upeasti järjestetyt tapahtumat ovat koonneet suuria määriä veneilijöitä. Kohteina ovat olleet mm. Väderskär (Myrskyluoto), Aspö, Lökholm, Viron Naissaari, Houtskär, Rosala, Söderskärin majakka ja Meripelastusseuran uusi toimintakeskus Bågaskärissä. Useamman kerran on vierailtu Saimaalla, viimeksi 2010 Järvisydämessä Rantasalmella.

Saaritukikohta on toiminnan sydän

Kerhon kanssakäynnin sydän saaritukikohtamme Lökgrundet Porkkalan alueella tarjoaa mukavaa vapaa-ajan viettoa ja toimintaa merellisissä olosuhteissa joko porukalla tai omassa rauhassa.

Saaressa on tilava bulevardi poijukiinnityksellä sekä teräsrunkoinen ponttonilaituri. Saaressa järjestetään vuosittain Juhannusjuhla, jolloin kaikki kiinnityspaikat ovat täynnä. Kerhon hengen mukaan kaikki kuitenkin mahtuvat aina mukaan. Saaren kauden viimeistelee tunnelmalliset rapujuhlat, jolloin nautimme illasta laiturilla yhdessä pitkin pöytien äärellä. 

Mukana vaikuttamassa

Olemme aktiivisia jäseniä Suomen Purjehdus ja Veneily:ssä, Espoon Veneilyturvallisuusyhdistyksessä sekä kannatusjäsenenä Espoon Meripelastusyhdistyksessä. Olemme espoolaisten veneilijöiden kollektiivinen edustaja Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksessä. Olemme myös aktiivijäseniä Säilytä Veneilevä Espoo liikkeessä. 

Koulutus ja yhteinen toiminta

Kerho järjestää erilaisia koulutustilaisuuksia sekä alkaville että kokeneemmille veneilijöille. Koulutustoimintamme,  eskaaderimme ja meritapahtumamme tarkoituksena on antaa osaamista ja valmiudet aktiiviseen ja monipuoliseen matkaveneilyyn.

Hallinnon yhteystiedot

Keilalahden Venekerho ry

Osoite: Kuutamokatu 8 G, ala-aula, 02210 Espoo.

Pankkiyhteys:  FI72 1583 3000 0425 87

Yhdistysrekisterinro: 120.501    Y-tunnus: 0931100-8